Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, το έθιμο του βαψίματος κόκκινων αυγών διατηρείται σε πολλά σπίτια με διαφορετικές μεθόδους. Η παράδοση αυτή έχει τα δικά της μυστικά σε κάθε περιοχή και οικογένεια. Στο Καρυδοχώρι Σερρών, χρησιμοποιείται μια παραδοσιακή συνταγή που δεν απαιτεί εμπορικές βαφές, αλλά στηρίζεται σε φυσικά υλικά. Ειδικότερα, οι φλούδες από κρεμμύδια δίνουν στα αυγά ένα μοναδικό χρώμα, ενώ τα φύλλα από χόρτα αφήνουν αποτύπωμα με όμορφα σχέδια.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο κρεμμυδιών, την προσθήκη ξυδιού και τοποθέτηση αυγών που έχουν τυλιχτεί σε καλσόν με χορταράκια. Η κα. Ευγενία από το Καρυδοχώρι αναφέρει ότι τα αυγά παραμένουν στο μείγμα για 10 λεπτά. Η συνταγή αυτή αντιπροσωπεύει μια πιο φυσική προσέγγιση στη διακόσμηση των αυγών για το Πάσχα.