Στον Κεχρόκαμπο Καβάλας, τα παιδιά διδάσκονται από τις γυναίκες του χωριού την τέχνη της παρασκευής των παραδοσιακών ποντιακών «κερκελιών». Τα κερκέλια είναι νηστίσιμα κουλουράκια, χαρακτηριστικά για τη μορφή τους που θυμίζει μικρά ψωμάκια. Ο μύθος που τα περιβάλλει συνδέεται με το έθιμο της Ανάστασης του Λαζάρου. Σύμφωνα με λαογραφικές αναφορές, ο Λάζαρος είτε τάιζε τα φτωχά παιδιά με αυτά είτε αποτέλεσαν την πρώτη του τροφή μετά την Ανάστασή του. Σήμερα, οι Πόντιες νοικοκυρές συνεχίζουν την παράδοση φτιάχνοντας τα κερκέλια το βράδυ του Σαββάτου και μοιράζοντάς τα στα παιδιά την Κυριακή των Βαΐων, όπως αναφέρει η ΕΡΤ3.