Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Κιάτο: Ελβετοί, Νορβηγοί και Άγγλοι ανακαλύπτουν το “χρυσάφι” της Κορινθιακής γης
Κιάτο: Ελβετοί, Νορβηγοί και Άγγλοι ανακαλύπτουν το “χρυσάφι” της Κορινθιακής γης

Κιάτο: Ελβετοί, Νορβηγοί και Άγγλοι ανακαλύπτουν το “χρυσάφι” της Κορινθιακής γης



Στο Κιάτο Κορινθίας, ελαιοπαραγωγοί προβάλουν το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και τη σταφίδα της περιοχής σε δημοσιογράφους από το εξωτερικό, στο πλαίσιο του προγράμματος Precious Europe. Ελβετοί, Νορβηγοί και Άγγλοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα τοπικά προϊόντα, τα οποία ήδη έχουν παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση τροφίμων στο Όσλο τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Νίκος Παπαβασιλείου, Διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμού, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν το ελληνικό ελαιόλαδο όσο το ισπανικό και το ιταλικό και ότι συχνά συγχέουν την ελληνική κορινθιακή σταφίδα με κάποιο τύπο blueberry. Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, η παρουσίαση των προϊόντων είχε ως στόχο να προωθήσει τα τοπικά εδέσματα διεθνώς, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητά τους.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]