Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Newsit.gr, οι γεωλογικοί σχηματισμοί γνωστοί ως «Μπουχάρια» βρίσκονται στην περιοχή του γεωπάρκου Κοζάνης – Γρεβενών, κοντά στο χωριό Μικρόβαλτο, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης. Αυτές οι φυσικές γεωλογικές δομές δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση πετρωμάτων για περίπου 70.000 χρόνια, σχηματίζοντας εντυπωσιακές στήλες που θυμίζουν καμινάδες. Αποτελούνται από υλικά όπως άμμος, κροκάλες, άργιλο και μάργες, ενώ οι κορυφές καλύπτονται από σχιστολιθική πλάκα με ύψος έως και 7 μέτρα. Οι «Μπουχάρια» πιθανώς οφείλουν το όνομά τους στην περσική λέξη «bakhari», που σημαίνει καμινάδα.
Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους κωνικούς σχηματισμούς «Νοχτάρια», που μοιάζουν με μικρές πυραμίδες αλλά δεν έχουν σχιστολιθικό καπέλο και φτάνουν σε ύψος άνω των 10 μέτρων. Αυτοί οι σχηματισμοί εκτείνονται κατά μήκος του ρέματος της Ποταμιάς, στα σύνορα με την περιοχή του Λιβαδερού, και προσφέρουν μια εικόνα που παραπέμπει στην Καππαδοκία.
Η περιοχή έχει διαμορφωθεί με ειδικό μονοπάτι για καλύτερη πρόσβαση, προωθώντας τις εκπαιδευτικές δράσεις και τον γεωτουρισμό.