Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Κοντοπούλι Λήμνου: Ο αλευρόμυλος που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1910
Κοντοπούλι Λήμνου: Ο αλευρόμυλος που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1910

Κοντοπούλι Λήμνου: Ο αλευρόμυλος που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1910



Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, η οικογένεια Σταματέρη αναβίωσε έναν παραδοσιακό αλευρόμυλο που χτίστηκε το 1910 από Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Λήμνο και τον μετέτρεψε σε μονάδα σύγχρονης παραγωγής. Αυτή η προσπάθεια έχει εδραιώσει τη φήμη της Λήμνου για την παραγωγή υψηλής ποιότητας αλευριού.

Ο Νικόλας Σταματέρης, που ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειας, εργάζεται στον μύλο πλάι στον πατέρα του και είναι τεχνολόγος τροφίμων. Έχει αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες από την παιδική του ηλικία, μεγαλώνοντας μέσα στον μύλο, κάτι που, όπως δήλωσε ο ίδιος, τον καθιστά τυχερό. Ο μύλος συνεχίζει να παράγει μια ποικιλία από αλεύρια, όπως το γνωστό κίτρινο αλεύρι από σκληρό στάρι, καθώς και άλλες ποικιλίες, ενσωματώνοντας την παράδοση της περιοχής που έχει περάσει τα 100 χρόνια.

Ο Νικόλας Σταματέρης εξηγεί ότι ο μύλος παράγει καθημερινά αλεύρι που είναι κατάλληλο για διάφορες χρήσεις, βασισμένος στην πείρα και τις εικόνες που συγκέντρωσε από τα παιδικά του χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στις πλατφόρμες ertflix.gr και ertecho.gr.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]