Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Κουρμπάνι: Το αρνί με… διαφορετικό τρόπο στο Κουφόβουνο Διδυμότειχου
Κουρμπάνι: Το αρνί με… διαφορετικό τρόπο στο Κουφόβουνο Διδυμότειχου

Κουρμπάνι: Το αρνί με… διαφορετικό τρόπο στο Κουφόβουνο Διδυμότειχου



Στο Κουφόβουνο Διδυμότειχου, οι κάτοικοι ακολουθούν έναν ιδιαίτερο τρόπο για την παρασκευή του αρνιού, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ3. Το έθιμο αυτό, γνωστό ως Κουρμπάνι, έχει ρίζες στη Μικρά Ασία και αποτελεί μια μακρόχρονη παράδοση της περιοχής.

Οι γυναίκες του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου συγκεντρώνονται από την προηγούμενη βραδιά για να ετοιμάσουν τα απαραίτητα υλικά για το φαγητό, τα οποία προσφέρουν οι πιστοί με την ευχή να τους χαρίσει υγεία. Το αρνί καρυκεύεται με μπαχαρικά όπως πιπέρι και δυόσμο, ενώ το ιδιαίτερο στοιχείο της συνταγής είναι η γέμιση του αρνιού με ψίχα ψωμιού, η οποία χρησιμοποιείται για να απορροφήσει τα υγρά του.

Το μαγείρεμα γίνεται σε καζάνια με σιγανή φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε το φαγητό να είναι ζεστό και έτοιμο για διανομή στους παρευρισκόμενους το επόμενο πρωί.

Σε μια εποχή όπου οι παραδόσεις συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή, το Κουρμπάνι αποτελεί ένα παράδειγμα της συνέχισης των πολιτιστικών εθίμων της χώρας.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]