Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Κ. Μακεδονία: Χιονοπτώσεις σε περιοχές άνω των 400 μέτρων
Κ. Μακεδονία: Χιονοπτώσεις σε περιοχές άνω των 400 μέτρων

Κ. Μακεδονία: Χιονοπτώσεις σε περιοχές άνω των 400 μέτρων



Χιονοπτώσεις παρατηρούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κυρίως από το ύψος της περιφερειακής οδού και προς τα περίχωρα, ενώ παρόμοιες καιρικές συνθήκες επικρατούν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει σε λειτουργία 36 μηχανήματα για ρίψεις αλατιού στον νομό Θεσσαλονίκης, σε περιοχές όπως η Χαλκηδόνα και ο Λαγκαδάς, ενώ συνολικά 100 μηχανήματα κινούνται σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3 και τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπη Στεργιάδη, οι χιονοπτώσεις σημειώνονται σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 μέτρων, όπως η Πέλλα, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Ημαθία και η Πιερία. Η διαθεσιμότητα σε αλάτι είναι επαρκής, ενώ ο εφοδιασμός συνεχίζεται.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τους Δήμους να εκδώσουν αποφάσεις για το κλείσιμο τους, όπου κρίνεται απαραίτητο, λόγω και της πρόβλεψης για έντονο παγετό το επόμενο πρωί. Ο κ. Στεργιάδης υπογραμμίζει την ανάγκη τα οχήματα να κινούνται με αλυσίδες, ιδιαίτερα στα σημεία με χιόνι και πάγο, ενώ γενικά όλες οι οχήματα πρέπει να διαθέτουν αλυσίδες. Η οδήγηση πρέπει να είναι προσεκτική και από το απόγευμα αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων που θα σταματήσουν πλήρως την επόμενη ημέρα.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι έχουν αρθεί όλες οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, που είχαν εφαρμοστεί λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]