Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, μια νέα καινοτομία στον τομέα των ζωοτροφών έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Olea Fortius. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει τη χρήση παραπροϊόντων από ελαιοτριβεία, οινοποιεία και τυροκομεία, τα οποία μέχρι πρόσφατα απορρίπτονταν στο περιβάλλον. Η εταιρεία ανέπτυξε ένα συμπλήρωμα διατροφής υψηλής φαινολικής αξίας, σχεδιασμένο για τη βελτίωση της διατροφής των ζώων, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.
Ο Φώτης Τέκος, διευθύνων σύμβουλος της Olea Fortius, εξήγησε ότι η διαδικασία παραγωγής τους είναι 100% φυσική και βασίζεται σε κυκλική οικονομία, χωρίς τη χρήση χημικών, εξασφαλίζοντας διάρκεια ζωής για περισσότερο από τρία χρόνια. Το προϊόν ήδη εξάγεται σε πάνω από 40 χώρες και έχει εξεταστεί σε διάφορα ζώα, όπως αιγοπρόβατα, χοίροι, πουλερικά και ζώα υδατοκαλλιέργειας, με θετικά αποτελέσματα για την υγεία τους.