Στη Λάρισα παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, με τον χρόνο αναμονής να υπερβαίνει τους τρεις μήνες. Αντιθέτως, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως πληροφορεί η ΕΡΤ3, η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 1-1,5 μήνα.
Για την καθυστέρηση αυτή, οι εκπαιδευτές των υποψηφίων οδηγών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, ζητώντας λύση στο πρόβλημα. Όπως δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου Σχολών Οδηγών Νομού Λάρισας, Έφη Σπηλιώτη, το ζήτημα αποδίδεται στην υποστελέχωση της Διεύθυνσης Μεταφορών Λάρισας. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Περιφέρειας, όπως ο Βόλος, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, όπου η διαδικασία διεξάγεται ομαλά, στη Λάρισα τα προβλήματα είναι έντονα.
Το πρόβλημα ξεκινά ήδη από την αρχική φάση έκδοσης του δελτίου εκπαίδευσης και εξέτασης, όπου παρατηρείται καθυστέρηση άνω του ενός μήνα. Στη συνέχεια, η θεωρητική εξέταση των σημάτων επίσης καθυστερεί κατά ένα μήνα. Τέλος, στην πρακτική εξέταση οι καθυστερήσεις είναι μέρος ενός γενικότερου προβλήματος, λόγω της έλλειψης εξεταστών, όπως επισημαίνει η κ. Σπηλιώτη.
Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στους υποψήφιους οδηγούς και τις σχολές, με τις διαμαρτυρίες να αποτελούν ένα πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος.