Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Μέλι: Ένα διατροφικό “χρυσάφι” και η συμβολή της Μελισσοκομίας στο περιβάλλον
Μέλι: Ένα διατροφικό “χρυσάφι” και η συμβολή της Μελισσοκομίας στο περιβάλλον

Μέλι: Ένα διατροφικό “χρυσάφι” και η συμβολή της Μελισσοκομίας στο περιβάλλον



Η μελισσοκομία αποτελεί σημαντικό και ιδιαίτερο κομμάτι της γεωργίας, καθώς δεν απαιτεί ιδιόκτητη γη και στηρίζεται στη φυσική παρουσία νεκταριού και γύρης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ3. Οι μελισσοκόμοι εκμεταλλεύονται το ξηροθερμικό κλίμα της Ελλάδας που ευνοεί την ανάπτυξη αρωματικών φυτών, τα οποία παράγουν υψηλής αξίας μέλι. Παρά τα δημογραφικά προβλήματα στον αγροτικό τομέα, η μελισσοκομία έχει προσελκύσει νέους από διάφορα μορφωτικά επίπεδα.

Ο κ. Λευτέρης Καρατζιοβάλης, μελισσοπαραγωγός, τονίζει τα οφέλη του μελιού στην υγεία και αναφέρει πως το μέλι Χαλκιδικής επιδιώκει τη σήμανση ΠΟΠ για προστασία από νοθεία και αύξηση της προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Οι μελισσοκομικοί φορείς της Χαλκιδικής επιδιώκουν την κατοχύρωση του μελιού πευκοσουσούρας ως προϊόν ΠΟΠ, επιδιώκοντας καλύτερη προστασία και δικαιώματα πιστοποίησης.

Ο κ. Παύλος Καμπούρης, επίσης μελισσοκόμος, επισημαίνει στη σημασία της μελισσοκομίας για το περιβάλλον και τη διατροφική αξία του μελιού στην καθημερινή ζωή, ενθαρρύνοντας την αναγνώρισή του από μικρή ηλικία. Εκτός από το μέλι, και τα παράγωγά του, όπως η πρόπολη, φέρουν υψηλή διατροφική αξία, σύμφωνα πάντα με την πηγή μας, την ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]