Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Μήνας γαστρονομίας στην Κέρκυρα
Μήνας γαστρονομίας στην Κέρκυρα

Μήνας γαστρονομίας στην Κέρκυρα



Η Κέρκυρα ενισχύει τη θέση της ως γαστρονομικός προορισμός, συνδυάζοντας τη σύγχρονη αντίληψη με την παράδοση, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΕΡΤ3. Οι επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης στο νησί επενδύουν σε νέες φιλοσοφίες, παντρεύοντας την τοπική κουζίνα με καινοτόμες ιδέες, όπως τη δημιουργία μπέργκερ με γεύση κουμ-κουάτ.

Με οδηγό την αγάπη για τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές, η Κέρκυρα προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες, προσελκύοντας τόσο Έλληνες όσο και ξένους επισκέπτες. Το παραδοσιακό κουερκυραϊκό ποτό κουμ-κουάτ ενσωματώνεται σε προϊόντα όπως η μαγιονέζα ενός ιδιαίτερου μπέργκερ. Παρότι το κόστος των τοπικών προϊόντων είναι ελαφρώς υψηλότερο, προτιμάται αυτή η επιλογή για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας.

Εστιατόρια του νησιού προσφέρουν αυθεντικές Κερκυραϊκές γεύσεις όπως παστιτσάδα, σοφρίτο και μπουρδέτο. Ενδεικτικό της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών είναι η κοινή πρωτοβουλία να προσφέρουν στους πελάτες πιάτα που δεν διαθέτουν, παραπέμποντας τους σε γειτονικά καταστήματα. Αυτή η συνεργασία στοχεύει στην προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού.

Η Κέρκυρα χρησιμοποιεί τον τοπικό γαστρονομικό πλούτο και τον οινικό πολιτισμό ως εργαλεία αναβάθμισης του τουριστικού και πολιτιστικού της προφίλ, θέτοντας προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης μέσω της αυθεντικής γαστρονομίας.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]