Το Πολεμικό Ναυτικό αναμένει έως τα τέλη του 2025 την ολοκλήρωση της παράδοσης των νέων βαρέων τορπιλών Sea Hake Mod 4, οι οποίες θα εξοπλίσουν τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής». Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, οι πρώτες παραλαβές αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι, με όλο το πρόγραμμα, που έχει καθυστερήσει σχεδόν δύο χρόνια, να ολοκληρώνεται μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.
Προβλέπεται η πραγματοποίηση βολής εκπαίδευσης με την τορπίλη Sea Hake Mod 4 προς το τέλος Μαΐου, με τις δοκιμές να λαμβάνουν χώρα είτε στον Σαρωνικό Κόλπο είτε στο Μυρτώο Πέλαγος, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Οι αναγκαίες εργασίες έχουν ήδη αρχίσει.
Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη παραλάβει δύο τορπίλες Sea Hake Mod 4, οι οποίες θα καταστούν μάχιμες με την προσθήκη εκρηκτικών κεφαλών. Η Διοίκηση Ναυτικών Όπλων θα εξοπλίσει σταδιακά και τα τέσσερα υποβρύχια, συνδυάζοντας τις νέες με τις παλιές διαθέσιμες τορπίλες, υποστηριζόμενες από το υπάρχον Σύστημα Μάχης. Τεχνικές τροποποιήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα των υποβρυχίων για τη διπλή υποστήριξη τορπιλών.
Η προετοιμασία και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα υποβρύχια έχουν προχωρήσει σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία, διασφαλίζοντας την επιτυχία της ενσωμάτωσης των νέων τορπιλών στο υπάρχον σύστημα.