Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ – Υπάρχει μόνο o δρόμος της αποτελεσματικής αντιπολίτευσης
Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ – Υπάρχει μόνο o δρόμος της αποτελεσματικής αντιπολίτευσης

Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ – Υπάρχει μόνο o δρόμος της αποτελεσματικής αντιπολίτευσης



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε έντονη κριτική προς την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για αλαζονεία και απομάκρυνση από την κοινωνία. Σε συνέντευξή του στο Open, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε τη φιλοδοξία του κόμματός του να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Υπογράμμισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επιβολή έκτακτης εισφοράς 5% στα κέρδη των τραπεζών ως μέτρο ανάσχεσης της κερδοσκοπίας εις βάρος των πολιτών.

Αναφέρθηκε επίσης στην καθυστέρηση της κυβέρνησης να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση των Σπαρτιατών, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για απώλειες άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Επισήμανε την ψήφιση του προϋπολογισμού της Νέας Δημοκρατίας από ακροδεξιούς βουλευτές και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για υποτίμηση των πολιτικών αντιπάλων.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Ανδρουλάκης αμφισβήτησε τη μείωση της φορολογίας, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται στην ακρίβεια και όχι στην ανάπτυξη. Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, καθορίζοντας ως στόχο την αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε την ανάγκη για ουσιαστική ανάπτυξη, αποδίδοντας στη Νέα Δημοκρατία ευθύνες για την υπανάπτυξη που, κατά την άποψή του, προκύπτει από την πολιτική της. Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την ΕΡΤ.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]