Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Ξεκίνησε το 4ο Evia Film Project
Ξεκίνησε το 4ο Evia Film Project

Ξεκίνησε το 4ο Evia Film Project



Το 4ο Evia Film Project, μια πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου στην Αγία Άννα, την Αιδηψό και τη Λίμνη. Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην έννοια της βιωσιμότητας και τη σχέση ανθρώπου-φύσης, με στόχο την επαναπροσέγγιση του ελληνικού καλοκαιριού από διάφορες πλευρές, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών, τουριστικών, πολιτισμικών, οικονομικών και πολιτικών παραμέτρων, σύμφωνα με την ΕΡΤ3.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές, συζητήσεις, εργαστήρια και μουσικές εκδηλώσεις, όλα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθεί ημερίδα με τίτλο «Κινηματογραφώντας το ελληνικό καλοκαίρι», με λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Φέτος, για την καλύτερη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, το Evia Film Project διοργανώνει μια σειρά από δράσεις πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν στοχευμένες συζητήσεις, γνωστές ως «Καφενείο», με μέλη από το Φεστιβάλ και καλλιτέχνες, σε τοπικούς χώρους συνάντησης. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν κυρίως τη βιωσιμότητα και τις τοπικές κοινωνικές ανησυχίες.

Οι θερινές προβολές θα πραγματοποιηθούν στους κινηματογράφους Απόλλων στην Αιδηψό, Ελύμνιον στη Λίμνη, και στο Αλιευτικό Καταφύγιο στην Αγία Άννα, όπου θα προβληθούν ελληνικές και παγκόσμιες ταινίες. Προσφέρονται παραγωγές, τόσο μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ, καλώντας το κοινό να επανανακαλύψει το ελληνικό καλοκαίρι.

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται από την ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]