Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, φέρεται να έπεσε θύμα απάτης, καθώς το όνομά του χρησιμοποιήθηκε σε ψευδή διαφήμιση για ένα προϊόν που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα. Αυτή η διαφήμιση, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα, περιλαμβάνει το λογότυπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δημιουργώντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι υποστηρίζεται από τον ίδιο.
Σύμφωνα με το Newsit.gr, η ψευδής διαφήμιση προωθούσε το προϊόν «Hondro Sol», το οποίο υποστηρίζεται ότι είναι μοναδικός τρόπος θεραπείας των αρθρώσεων, προσφέροντας ανακούφιση σε επτά ημέρες. Επιπλέον, περιλαμβάνει ισχυρισμούς ότι δήθεν πάνω από 248.000 άτομα προτίμησαν το συγκεκριμένο σκεύασμα αντί φαρμάκων, όπως η ιβουπροφαίνη.
Ο κ. Πατούλης έχει δηλώσει δημόσια μέσω ανάρτησής του ότι δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω διαφήμιση, την οποία χαρακτηρίζει ως παραπλανητική και ανυπόστατη. Επισημαίνει ότι το προϊόν «Hondro Sol» δεν έχει εγκριθεί ως θεραπεία και οι ισχυρισμοί του μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ προειδοποιεί το κοινό να είναι προσεκτικό και να αναζητά συμβουλές μόνο από αδειοδοτημένους επαγγελματίες του χώρου της υγείας. Παράλληλα, αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση της απάτης και την προάσπιση του ονόματος και της αξιοπιστίας του Συλλόγου.
Επιπλέον, πρόσφατες προειδοποιήσεις από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων αναφέρονται σε μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα όπως τα HONDROFLEX, HONDRODOX και HONDROLIFE, τα οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.