Το παγωτό που παρασκευάζεται από βουβαλίσιο γάλα στη λίμνη Κερκίνη αποτελεί χαρακτηριστικό γλύκισμα του νομού Σερρών. Ο Γιάννης Δάγκας, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στην Κοίμηση Σερρών, αναφέρει ότι αυτό το παγωτό έχει μεγάλη ζήτηση και ενδέχεται σύντομα να διατεθεί εκτός νομού. Σύμφωνα με τον κ. Δάγκα, η γεύση του συγκεκριμένου παγωτού είναι πολύ έντονη, ενώ παρουσίασε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» την διαδικασία παρασκευής του.
Βασική διατροφική ιδιαιτερότητα του βουβαλίσιου γάλακτος είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α, Ω3, Ω6, ασβέστιο και πρωτεΐνες καθώς και η χαμηλότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη από το αγελαδινό γάλα.
Η πληροφορία παρέχεται με βάση το ρεπορτάζ του Βασίλη Αναστασιάδη για την ΕΡΤ3. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στις πλατφόρμες ertflix.gr και ertecho.gr.