Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Παγωτό με βουβαλίσιο γάλα από τη λίμνη Κερκίνη
Παγωτό με βουβαλίσιο γάλα από τη λίμνη Κερκίνη

Παγωτό με βουβαλίσιο γάλα από τη λίμνη Κερκίνη



Το παγωτό που παρασκευάζεται από βουβαλίσιο γάλα στη λίμνη Κερκίνη αποτελεί χαρακτηριστικό γλύκισμα του νομού Σερρών. Ο Γιάννης Δάγκας, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στην Κοίμηση Σερρών, αναφέρει ότι αυτό το παγωτό έχει μεγάλη ζήτηση και ενδέχεται σύντομα να διατεθεί εκτός νομού. Σύμφωνα με τον κ. Δάγκα, η γεύση του συγκεκριμένου παγωτού είναι πολύ έντονη, ενώ παρουσίασε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» την διαδικασία παρασκευής του.

Βασική διατροφική ιδιαιτερότητα του βουβαλίσιου γάλακτος είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α, Ω3, Ω6, ασβέστιο και πρωτεΐνες καθώς και η χαμηλότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη από το αγελαδινό γάλα.

Η πληροφορία παρέχεται με βάση το ρεπορτάζ του Βασίλη Αναστασιάδη για την ΕΡΤ3. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στις πλατφόρμες ertflix.gr και ertecho.gr.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]