Δώδεκα αλιευτικά σκάφη από το λιμάνι της Καβάλας κατευθύνονται προς τη Σαμοθράκη, αναζητώντας καλύτερες ψαριές σαρδέλας. Παρά τις προσπάθειες, οι ποσότητες που αλιεύθηκαν δεν κρίνονται ικανοποιητικές, αφήνοντας πολλά σκάφη με μισοάδεια δίχτυα. Η ζήτηση για σαρδέλες παραμένει υψηλή, αλλά η προσφορά τους είναι περιορισμένη.
Στη Θαλάσσια περιοχή του Τορωναίου Κόλπου, ο Δημήτρης Τσιπούρας αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις αναζητώντας μπακαλιάρους. Επίσης, σημειώνεται μείωση αλιευμάτων και σε άλλα είδη όπως η κουτσομούρα. Ο Κωνσταντής Παγώνης κατάφερε μια ικανοποιητική ψαριά γαύρου στη Θάσο, προσφέροντας μια ανακούφιση στην περιορισμένη προσφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, οι χαμηλές ποσότητες ψαριών έχουν οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών στις ιχθυόσκαλες. Η τιμή της σαρδέλας έχει φτάσει τα 14 ευρώ το κιλό και της τσιπούρας στα 18 ευρώ. Πολλοί αλιείς αποφεύγουν να αναζητούν ψαριές μακριά από τις βάσεις τους, λόγω των αυξημένων κόστους και των αβέβαιων αποτελεσμάτων.
Επιστημονικές εκτιμήσεις καταγράφουν αύξηση στη μέση θερμοκρασία των επιφανειακών νερών των ελληνικών θαλασσών κατά ενάμιση βαθμό Κελσίου τα τελευταία 30 χρόνια, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάζει τα αλιεύματα και να προκαλεί αλλαγές στα οικοσυστήματα.