Στην Κοζάνη ετοιμάζεται μια νέα πτέρυγα 5.500 τετραγωνικών μέτρων για το Μαμάτσειο νοσοκομείο, η οποία θα συμπληρώσει τις υφιστάμενες υποδομές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, το έργο αφορά την κατασκευή ενός νέου κτιρίου τεσσάρων επιπέδων, που θα συνδέεται με τα υπάρχοντα κτίρια του νοσοκομείου.
Η αναβάθμιση της περίθαλψης για τους ασθενείς χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς το νοσοκομείο στην Κοζάνη φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Δημήτριος Σιολιός, διοικητής του νοσοκομείου, σημείωσε ότι το έργο εστιάζει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας.
Η νέα πτέρυγα θα φιλοξενήσει διάφορες κλινικές, όπως η Παθολογική, Χειρουργική, Ορθοπεδική και Οφθαλμολογική, αλλά και η Ωτολαρυγγολογική και Ουρολογική κλινική. Επίσης, θα στεγαστούν οδοντιατρείο και διάφοροι βοηθητικοί χώροι. Κάθε χρόνο, περίπου 70.000 ασθενείς εξυπηρετούνται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, αριθμός που πλησιάζει το πληθυσμό της περιοχής.
Οι καινοτομίες στον τομέα της υγείας στη Μαμάτσειο ενισχύουν τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ο κ. Σιολιός επισήμανε ότι το πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό εργάζεται καθημερινά για την βελτίωση των υπηρεσιών.
Η κατασκευή της νέας πτέρυγας βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης και αναμένεται να εγκαινιαστεί έως τα τέλη Μαΐου, νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις. Η ανάπτυξη αυτή ενισχύει το σύστημα υγείας στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.