Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Σαντορίνη: Πιλοτική εφαρμογή οινοποίησης κρασιών χωρίς αλκοόλ
Σαντορίνη: Πιλοτική εφαρμογή οινοποίησης κρασιών χωρίς αλκοόλ

Σαντορίνη: Πιλοτική εφαρμογή οινοποίησης κρασιών χωρίς αλκοόλ



Η παραγωγή οίνου με ολική ή μερική αφαίρεση αλκοόλης, που φαινόταν μακρινή, είναι ήδη σε πειραματικό στάδιο στη Σαντορίνη. Στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι γνωστή για τα εκλεκτά της κρασιά, διεξάγεται ημερίδα με θέμα την αφαίρεση αλκοόλης σε οίνους ΠΟΠ Σαντορίνης και ΠΓΕ Κυκλάδες.

Ο Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων, μίλησε για την καινοτόμα αυτή προσπάθεια στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3. Σύμφωνα με τον κ. Καφούρο, η παραγωγή κρασιών με λιγότερη ή καθόλου αλκοόλη γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, και στη διαδικασία συμμετέχει το οινοποιείο της Santo Wines.

Πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα που στοχεύει στο μέλλον να καλύψει τις ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που δεν μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ. Επίσης, επεσήμανε πως η ξηρασία δημιουργεί προκλήσεις για την παραγωγή οίνου.

Η ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης παραβρέθηκε στην ημερίδα, καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη παραγωγή. Πληροφορίες από την ΕΡΤ3 αναφέρουν ότι το πρόγραμμα αν και πειραματικό αυτή τη στιγμή, παρουσιάζει προοπτικές για το μέλλον.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]