Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Σεισμοί στη Σαντορίνη: Άλλες τρεις δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα – Ερήμωσε το νησί
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Άλλες τρεις δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα – Ερήμωσε το νησί

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Άλλες τρεις δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα – Ερήμωσε το νησί



Η Σαντορίνη συνεχίζει να βιώνει έντονη σεισμική δραστηριότητα, καθώς τα ξημερώματα σημειώθηκαν αρκετοί σεισμοί με μεγαλύτερους από αυτούς να ξεπερνούν τα 4 Ρίχτερ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το NewsIT.gr, στις 3.52 μετά τα μεσάνυχτα καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης στην Αμοργό και εστιακό βάθος 9,6 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν δύο ακόμη σεισμοί στις 5.08 και 5.11 μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, με εστιακά βάθη 12,2 και 10,1 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων, το νησί μοιάζει με «φάντασμα», καθώς πολλοί κάτοικοι έχουν αποχωρήσει προσωρινά. Όσοι παρέμειναν ανησυχούν για την ασφάλεια των περιουσιών τους και προχωρούν σε μέτρα παρακολούθησης, ακόμα και με τη χρήση drones, για την αποτροπή των κλοπών.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές προγραμματίζουν την τοποθέτηση τεσσάρων νέων σεισμογράφων με σκοπό την καλύτερη καταγραφή και ανάλυση των δεδομένων. Την Παρασκευή σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή της Οίας, κατά την οποία αποκολλήθηκε ένας βράχος, ευτυχώς χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]