Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Σε αργία τίθενται άμεσα οι έξι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι στην υπόθεση διαφθοράς σε Κτηματολογικά Γραφεία
Σε αργία τίθενται άμεσα οι έξι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι στην υπόθεση διαφθοράς σε Κτηματολογικά Γραφεία

Σε αργία τίθενται άμεσα οι έξι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι στην υπόθεση διαφθοράς σε Κτηματολογικά Γραφεία



Έξι υπάλληλοι του Ελληνικού Κτηματολογίου τίθενται άμεσα σε αργία, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, λόγω κατηγοριών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τη λήψη χρηματικών ποσών για την κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε κτηματολογικά γραφεία. Η απόφαση πάρθηκε μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, λίγο μετά την εξάρθρωση κυκλώματος που σχετιζόταν με χρηματισμό για την έγκριση νόμιμων αιτημάτων μεταγραφών και άλλων συναλλαγών ακινήτων.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Μπουκώρος, δήλωσε ότι τα φαινόμενα διαφθοράς δεν έχουν θέση στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, τονίζοντας την προτεραιότητα στις ψηφιακές συναλλαγές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών, και καλώντας τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, Στέλιος Σακαρέτσιος, επεσήμανε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαιώνουν την απόφαση για τη μετάβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες, κάτι που έχει μειώσει τη γραφειοκρατία και πιθανές πηγές διαφθοράς. Από το Σεπτέμβριο του 2023, οι ψηφιακές συναλλαγές έχουν αυξηθεί από το 5% στο 95%.

Η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κτηματολογίου, Ολυμπία Μαρκέλλου, ανέδειξε τη σημασία της εμπιστοσύνης των πολιτών και ανέφερε ότι η ενίσχυση των εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου είναι συνεχής, αποσκοπώντας στην αποφυγή φαινομένων αδιαφάνειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Newsit.gr, οι έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διευρύνονται και σε κτηματολογικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]