Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος σωρός από μπάζα σε δημοτικό οικόπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Τα μπάζα προέρχονται από ανακαινίσεις και περιλαμβάνουν παλιά στρώματα, σπασμένες τουαλέτες, ξύλα, παντζούρια, καναπέδες, λάστιχα και λαμαρίνες αυτοκινήτων. Αυτή η παράνομη χωματερή έχει έκταση 2,5 στρέμματα και βρίσκεται κοντά στη Συμμαχική Οδό.
Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των μπάζων. Η τοποθεσία γειτνιάζει επίσης με δύο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες των τοπικών παραγόντων.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, παρόλο που αυτό παραμένει άλυτο μέχρι στιγμής. Η κατάσταση αυτή αποτελεί σημείο έντονης ανησυχίας για την τοπική κοινωνία και τις αρχές.