Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Σε σκηνές διανυκτερεύουν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης- Εκτός σπιτιού για δεύτερη νύχτα 100.000 άτομα
Σε σκηνές διανυκτερεύουν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης- Εκτός σπιτιού για δεύτερη νύχτα 100.000 άτομα

Σε σκηνές διανυκτερεύουν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης- Εκτός σπιτιού για δεύτερη νύχτα 100.000 άτομα



Στην Κωνσταντινούπολη, είναι έντονη η ανησυχία των κατοίκων μετά από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή, με πολλούς να αποφεύγουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, οι τοπικές αρχές έχουν οργανώσει την τοποθέτηση αντίσκηνων σε δημόσιους χώρους για να φιλοξενήσουν εκείνους που δεν αισθάνονται ασφαλείς να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους.

Η περιοχή Μπαχτσελί στη δυτική Κωνσταντινούπολη, μία από τις πιο πληγείσες ζώνες, φιλοξενεί πολλές από αυτές τις προσωρινές εγκαταστάσεις. Η Πολιτική Προστασία έχει καταγράψει συνολικά 1756 αναφορές για ζημιές, με την πλειοψηφία των περιστατικών, συγκεκριμένα 1497, να προέρχονται από περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες» λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη σεισμική δραστηριότητα.

Οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού, άνω των 7 βαθμών Ρίχτερ, στον τομέα του ρήγματος της Ανατολίας. Παρά τη δυσκολία ακριβούς πρόβλεψης του χρόνου ενός τέτοιου γεγονότος, υπογραμμίζουν την ανάγκη για προληπτικά μέτρα από τις κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση των υποδομών και την ασφάλεια των κτηρίων.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]