Πρωτοετείς φοιτητές στην ειδικότητα της Μαγειρικής Τέχνης, ο Μουσταφά Γιουρούκ και η Άννα Κυριακίδου, διακρίθηκαν στον 3ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, κατακτώντας το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στην 11η Έκθεση Expotrof. Οι συνταγές τους, «Εκμέκ καριόκας Ξάνθης» και «Θρακιώτικο ριζότο», στόχευαν στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων της περιοχής.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, η Ισμήνη Ιμαμίδου, διευθύντρια μαθητείας ΔΥΠΑ ΕΠΑΣ Ξάνθης, περιέγραψε τη σημασία του δυικού συστήματος εκπαίδευσης της σχολής, το οποίο συνδυάζει θεωρητική μάθηση και πρακτική εργασία με αμοιβή και ασφάλιση. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης, η πλειονότητα των αποφοίτων απορροφάται από την αγορά εργασίας.
Ο εκπαιδευτικός μαγειρικής τέχνης, Κώστας Κηπουρός, δήλωσε ότι στόχος ήταν η χρήση τοπικών προϊόντων, ενώ η εκπαιδευτικός Ουρανία Κουκουσολάτου επεσήμανε την αυξημένη απαιτητικότητα του διαγωνισμού, όπου οι κριτές αξιολόγησαν τόσο τη γεύση όσο και την παρουσίαση των συμμετεχόντων.
Το ρεπορτάζ συντάχθηκε από τη Βασιλική Μαχαίρα και δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της ΕΡΤ3.