Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Στόμιο Αγιάς: Στο Πεκίνο οι μαθητές του δημοτικού σχολείου για τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό RoboRAVE
Στόμιο Αγιάς: Στο Πεκίνο οι μαθητές του δημοτικού σχολείου για τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό RoboRAVE

Στόμιο Αγιάς: Στο Πεκίνο οι μαθητές του δημοτικού σχολείου για τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό RoboRAVE



Το Δημοτικό Σχολείο Στομίου επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Roborave, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πεκίνο. Η διευθύντρια του σχολείου, Δήμητρα Λαζάρου, ανέφερε ότι οι μαθητές θα παρουσιάσουν μια καινοτόμα πρόταση που αφορά στη συλλογή, μεταφορά, έλεγχο και πώληση κάστανων.

Οι μαθητές δημιούργησαν ένα ρομπότ που επιλέγει κάστανα με βάση το μέγεθός τους, συμμετέχοντας σε δύο ομάδες ρομποτικής από τις τάξεις Ε’ και ΣΤ’. Οι ομάδες αυτές διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό RoboRAVE Greece, κατακτώντας τις δεύτερη και τρίτη θέσεις ανάμεσα σε πολλά σχολεία της χώρας.

Η εμπειρία, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες στον προγραμματισμό και τη μηχανική, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα σε ένα περιβάλλον πρόκλησης και διασκέδασης. Ο διαγωνισμός στοχεύει να εμπνεύσει τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]