Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Συλλήψεις 39 ατόμων σε Θεσσαλονίκη και Αιτωλοακαρνανία- Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα, αγαλματίδια, ξίφη και άλλα αντικείμενα
Συλλήψεις 39 ατόμων σε Θεσσαλονίκη και Αιτωλοακαρνανία- Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα, αγαλματίδια, ξίφη και άλλα αντικείμενα

Συλλήψεις 39 ατόμων σε Θεσσαλονίκη και Αιτωλοακαρνανία- Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα, αγαλματίδια, ξίφη και άλλα αντικείμενα



Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη το τελευταίο 24ωρο στη Βόρεια Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία, με επίκεντρο υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΡΤ3, συνολικά 39 άτομα συνελήφθησαν και 38 από αυτούς πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα τις προσεχείς ώρες.

Η επιχείρηση αποκάλυψε ένα κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας με δράση κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ οι αρχαιοκάπηλοι είχαν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στη Βόρεια Ελλάδα, συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν περιπτώσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Σέρρες και Δράμα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων, όπως νομίσματα, αγαλματίδια και ξίφη, των οποίων η αξία θα εκτιμηθεί από αρχαιολόγους. Επιπλέον, ανιχνευτές μετάλλων βρέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, επιχειρήσεις και αποθηκευτικούς χώρους των συλληφθέντων.

Το ρεπορτάζ παρέχεται από τον δημοσιογράφο Φαίδων Τομόσογλου, για λογαριασμό της ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]