Σε εξέλιξη συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη, με τα νέα στοιχεία να προστίθενται στη δικογραφία. Η συζήτηση επικεντρώνεται στην πιθανή φονική έκρηξη και τα ακριβή αίτια αυτής, με ερωτήματα να εγείρονται σχετικά με την ύπαρξη παράνομου φορτίου ή καυστικής ύλης.
Ο Κώστας Λακαφώσης, ειδικός πραγματογνώμονας για τις οικογένειες των θυμάτων, ανέφερε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» ότι το πορισματικό υλικό δεν αποδεικνύει ακίνδυνότητα του φορτίου, παρά μόνο ότι «δεν φαίνεται» παράνομο φορτίο. Πρόσθεσε ότι «δεν είναι δική μας δουλειά να κάνουμε ανάκριση», ενώ διαχώρησε τη θέση του από διάφορες τεχνικές αναφορές που θεωρεί ότι περιέχουν ανακρίβειες.
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε τεχνική έκθεση βρετανικής εταιρείας που υποδεικνύει έλαια σιλικόνης ως αιτία της φωτιάς, την οποία όμως χαρακτήρισε «επιστημονικά αδύναμη».
Ο Θάνος Πλεύρης, πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, δήλωσε στο Mega ότι έχει σχηματιστεί ήδη προκαταρκτική έκθεση με επαρκή στοιχεία για ποινική δίωξη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και η Πυροσβεστική συλλέγει δείγματα για περαιτέρω ανάλυση.
Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε αναφορά από το Newsit.gr.