Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Τα ελληνικά φυσικά κρασιά κατακτούν τον κόσμο
Τα ελληνικά φυσικά κρασιά κατακτούν τον κόσμο

Τα ελληνικά φυσικά κρασιά κατακτούν τον κόσμο



Ο Άρης Σουλτάνος, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της εταιρείας Eklektikon, ειδικεύεται στα κρασιά ήπιας παρέμβασης στην Ελλάδα. Με καταγωγή από την Καβάλα και σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Σουλτάνος δημιούργησε δίκτυο διανομής για ελληνικά κρασιά ελάχιστης παρέμβασης, διαμένοντας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, το φυσικό κρασί δεν περιλαμβάνει προσθήκες ή αφαιρέσεις, πλην ελάχιστων θειωδών, ενώ στηρίζεται στη βιολογική καλλιέργεια και τους φυσικούς ζυμομύκητες.

Ένας από τους συμπαραγωγούς, η οικογένεια Γκαράλη, λειτουργεί οινοποιείο στη Λήμνο από το 2007, εκμεταλλευόμενη το μικροκλίμα της περιοχής. Μετά από πρόταση εισαγωγέα από τις ΗΠΑ, το 2017 παρουσίασαν το πρώτο τους κρασί ήπιας παρέμβασης, το «Terra Ambera», που εξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Παράλληλα, η οικογένεια Κιουτσούκη καλλιεργεί από το 2007 αμπέλια στην Καμάρα Θεσσαλονίκης, με βιολογικές και περμακουλτούρες πρακτικές. Δημιουργούν σειρές κρασιών από αυθόρμητες ζυμώσεις, χωρίς χημικές προσθήκες. Όλες οι πληροφορίες προέρχονται από την ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]