Από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2025, πραγματοποιείται η έκθεση FOOD EXPO 2025, η οποία προσφέρει την ευκαιρία ανακάλυψης πάνω από 50.000 τρόφιμα και ποτά από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, η έκθεση αποτελεί σημαντικό σημείο συνάντησης για παραγωγούς και εμπορικές εταιρείες τροφίμων και ποτών, καθώς και για αγοραστές από τη λιανική αγορά και επιχειρηματίες από τον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας.
Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, 1.300 Έλληνες και ξένοι εκθέτες παρουσιάζουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Ιδιαίτερα επισημαίνεται η συμμετοχή κρητικών προϊόντων, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν από κοντά.
Η πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για τη συμμετοχή της Κρήτης στην έκθεση και το έργο της Σύμπραξης. Δήλωσε ότι η έκθεση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για επιχειρηματίες να προβάλλουν τα προϊόντα τους, όπως το πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, γραβιέρα και κρητικά κρασιά. Σύμφωνα με την κ. Χουδετσανάκη, η Κρήτη είναι ένας τόπος που παράγει εξαιρετικά προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.