Το μοναδικό εκτροφείο πέστροφας στον Έβρο βρίσκεται στον Κάρδαμο Ροδόπης, σύμφωνα με την ΕΡΤ3. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996, υπό τον ιδιοκτήτη Χαλήτ Μεμέτ, και αφού είχε κλείσει για λίγο διάστημα, ξανάνοιξε πριν οκτώ χρόνια. Ο Μεμέτ δήλωσε ότι η παραγωγή του ιχθυοτροφείου έχει πλέον ολοκληρωθεί, παράγοντας περίπου 15 τόνους πέστροφας ετησίως. Τόνισε επίσης ότι η ποιότητα του νερού στην περιοχή είναι ιδανική για την ανάπτυξη της ιριδίζουσας πέστροφας.
Ο υπεύθυνος του ιχθυοτροφείου, Χουσεΐν Γιουλούτ, αποκάλυψε τα μυστικά του συγκεκριμένου είδους ψαριού και παρατήρησε ότι αρχικά οι καταναλωτές ήταν διστακτικοί, αλλά η πέστροφα πλέον έχει μεγάλη ζήτηση. Η πηγή αυτών των πληροφοριών είναι από την ΕΡΤ3, καθώς τις παρουσίασε η εκπομπή «Περίμετρος».