Μια ιδιαίτερη ιστορία για την παραγωγή ούζου ξετυλίγεται γύρω από την οικογένεια Μπαμπατζίμ, που μετρά τέσσερις γενιές αφοσιωμένες στην τέχνη της ποτοποιίας. Η ιστορία της οικογένειας ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη και συνεχίζεται στη Χρυσούπολη Καβάλας, όπου ο προπάππος τους μετέφερε την τέχνη της απόσταξης το 1922. Όπως αναφέρει ο Ανέστης Μπαμπατζίμ, η τρίτη γενιά ποτοποιών, οι διαδικασίες παραγωγής του ούζου και του τσίπουρου παραμένουν παραδοσιακές από το 1875.
Η επιχείρηση της οικογένειας όχι μόνο επιβίωσε για 150 χρόνια, αλλά και διακρίθηκε με το χρυσό βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1939. Πιο πρόσφατα, το Επιμελητήριο Καβάλας αναγνώρισε την ποτοποιία ως μία από τις παλαιότερες στον τόπο. Αυτές οι διακρίσεις δεν είναι η μοναδική επιβράβευση για την οικογένεια Μπαμπατζίμ, καθώς η συνεχής υποστήριξη των πελατών που επιλέγουν το προϊόν τους αποτελεί ίσως την πιο ηχηρή αναγνώριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, η οικογένεια συνεχίζει να παράγει με την ίδια αφοσίωση και μεράκι, έχοντας διατηρήσει την αυθεντικότητα της παραδοσιακής τεχνικής. Ο νεότερος μέλος της οικογένειας, Λευτέρης Μπαμπατζίμ, αστειεύεται ότι στις φλέβες τους κυκλοφορεί περισσότερο ούζο παρά αίμα, υπογραμμίζοντας τον ισχυρό δεσμό τους με την οικογενειακή παράδοση.