Η ιδέα για την καλλιέργεια μύρτιλων αναπτύχθηκε το 2012 από την Μαρίνα Βαρβατζίκη και τον σύζυγό της στις Φέρες του Έβρου. Το ζευγάρι ετοίμασε το e-shop, το σήμα και το κτήμα, με σκοπό να ξεκινήσει τη δραστηριότητα το 2014, όπως αναφέρει η ΕΡΤ3.
Το 2018, ξεκίνησε και η οικοτεχνία, με στόχο να μετατρέπονται τα πιο ώριμα φρούτα σε μαρμελάδες. Οι μαρμελάδες παρασκευάζονται με παραδοσιακό τρόπο και περιέχουν υψηλότερη ποσότητα φρούτου συγκριτικά με τις εμπορικά διαθέσιμες. Έχουν διακριθεί στα Mediterranean Taste Awards 2022 στο Λονδίνο, κερδίζοντας δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο για την εμφάνιση, τη μυρωδιά, την υφή και τη γεύση.
Πλέον, οι διαθέσιμες μαρμελάδες περιλαμβάνουν συστατικά όπως σπόρους Chia, μαύρη σοκολάτα και γλυκόξινο μύρτιλο, σύμφωνα με την ΕΡΤ3.