Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Χειμερινός τουρισμός και ασφαλείς διαδρομές
Χειμερινός τουρισμός και ασφαλείς διαδρομές

Χειμερινός τουρισμός και ασφαλείς διαδρομές



Η εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 φιλοξένησε τον πρόεδρο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης, Μίλτο Μπενάκη, για να σχολιάσει την πρόσφατη εξαφάνιση ενός 23χρονου σκιέρ στο Σέλι. Ο κύριος Μπενάκης ανέφερε ότι η ομάδα του συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές και ενημερώνει το Υπουργείο για τη συμμετοχή της. Κατά την επιχείρηση στο Σέλι, η ομάδα έφτασε στις 11 τη νύχτα και ξεκίνησε την έρευνα με τη χρήση drone με θερμικές κάμερες. Ο κύριος Μπενάκης εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του που οι εθελοντικές ομάδες δεν αξιοποιούνται επαρκώς από την Πολιτεία.

Ο Γιώργος Σταυρινός, υπεύθυνος Ακαδημίας Εκμάθησης Σκι, ανέφερε ότι τα παιδιά χρειάζονται πέντε με έξι μαθήματα για την εκμάθηση σκι, ενώ οι ενήλικες επαρκούν με δύο ή τρία μαθήματα, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτές είναι κυρίως πιστοποιημένοι.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, Απόστολο Μελιόπουλο, η φετινή χρονιά ήταν ικανοποιητική λόγω του έγκαιρου και άφθονου χιονιού. Ωστόσο, η ολιγόωρη εξαφάνιση του 23χρονου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Ο κύριος Μελιόπουλος προέτρεψε τους νεαρούς σκιέρ να παραμένουν εντός των ορίων του κέντρου και να αποφεύγουν τις εξωτερικές πίστες. Επιπλέον, ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδοτικού προγράμματος ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων τεχνητής χιόνωσης.

Οι πληροφορίες προήλθαν από την ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]