Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Χειροπέδες σε μέλη συμμορίας που λήστευαν σπίτια στη δυτική Αττική – Έβρισκαν τα θύματά τους από τις αγγελίες
Χειροπέδες σε μέλη συμμορίας που λήστευαν σπίτια στη δυτική Αττική – Έβρισκαν τα θύματά τους από τις αγγελίες

Χειροπέδες σε μέλη συμμορίας που λήστευαν σπίτια στη δυτική Αττική – Έβρισκαν τα θύματά τους από τις αγγελίες



Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε πρόσφατα δεκάδες μέλη εγκληματικής συμμορίας που δραστηριοποιούταν στη δυτική Αττική. Η συμμορία, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, είχε πραγματοποιήσει πολλές ληστείες και κλοπές με στόχο κυρίως ηλικιωμένους, αποσπώντας λεία αξίας χιλιάδων ευρώ.

Η δράση τους ξεκίνησε από τις αρχές του 2025, εστιάζοντας στην κλοπή από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με μια χαρακτηριστική μεθοδολογία. Οι δράστες εντόπιζαν τους στόχους τους μέσω αγγελιών ακινήτων και προφασίζονταν ενδιαφέρον για αγορά ή ενοικίαση. Παράλληλα, χρησιμοποιούσαν τεχνάσματα για να απασχολήσουν τους ιδιοκτήτες ενώ οι συνεργοί τους εισέρχονταν ανενόχλητοι για να πραγματοποιήσουν κλοπές.

Σε κάποιες περιπτώσεις, κινούνταν με οχήματα σε συνοικιακούς δρόμους της Αθήνας και παρακολουθούσαν ηλικιωμένους. Κατά την είσοδο των θυμάτων στις οικίες τους, υποδύονταν υπαλλήλους της ΔΕΗ ή χρησιμοποιούσαν άλλα τεχνάσματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Η είσοδος των συνεργών γινόταν με τρόπο ώστε να παραμένει η εξώπορτα ανοιχτή για ανεμπόδιστη διαφυγή.

Η συντονισμένη δράση τους βασιζόταν στη χρήση κινητών τηλεφώνων που ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα άτομα για να καλύπτουν τα ψηφιακά τους ίχνη, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα οχήματα για τις μεταφορές τους. Μετά από αστυνομική επιχείρηση στις 30 Απριλίου, συνελήφθησαν 15 άτομα και εξιχνιάστηκαν δεκάδες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]