Στις 21 Φεβρουαρίου 2025, η Πάρνηθα και η Πεντέλη ντύθηκαν στα λευκά καθώς ξεκίνησαν χιονοπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr. Στην Πάρνηθα, οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα σκληρές, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -3 βαθμούς Κελσίου και την αίσθηση του κρύου στους -6. Τα περισσότερα καταφύγια στο βουνό βρίσκονται πλέον κάτω από το χιόνι, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός για την ασφάλεια των οδηγών.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι λειτουργούν κανονικά με συγκεκριμένο ωράριο. Για πληροφορίες σχετικά με το τελεφερίκ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με το καζίνο της περιοχής. Όσοι σκοπεύουν να ανέβουν στο βουνό με τα πόδια, χρειάζεται να είναι εξοπλισμένοι κατάλληλα λόγω του χιονιού που φτάνει τα 5-6 εκατοστά.
Στην Πεντέλη, ξεκίνησε επίσης ελαφριά χιονόπτωση χωρίς να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στους δρόμους, οι οποίοι παραμένουν ανοικτοί. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και στις δύο περιοχές, προσφέροντας ένα μοναδικό χιονισμένο τοπίο. Για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες από τις συνθήκες στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, μπορείτε να επισκεφθείτε το NewsIT.gr.