Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, οι «Χορευτές του Βορρά» παρουσιάζουν ένα νέο έργο εμπνευσμένο από το Κουκλόσπιτο του Ίψεν. Το έργο λειτουργεί ως χώρος αμφισβήτησης και απελευθέρωσης, θέτοντας ένα επαναστατικό και επίκαιρο πλαίσιο. Προβάλλει την ανάγκη απελευθέρωσης από τα κοινωνικά πρότυπα και την αναζήτηση του εαυτού.
Η παράσταση αυτή, μέσα από τη χορογραφία της Τατιάνας Παπαδοπούλου και τη μουσική του Μανώλη Φάμελλου, εξετάζει τις κοινωνικές παθήσεις και ανάγκες, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ταξίδι αναζήτησης και επαναπροσδιορισμού. Οι χαρακτήρες του Ίψεν ζωντανεύουν μέσα από τους χορευτές, αντανακλώντας καθημερινούς ανθρώπους και τις πάθη τους.
Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2025 στην αίθουσα ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2, κατάλληλη για ηλικίες 12 ετών και άνω. Οι συντελεστές της παραγωγής περιλαμβάνουν πληθώρα καλλιτεχνών όπως η Κατερίνα Διακουμοπούλου στη δραματουργία, ο Σαράντος Ζουρντός στον φωτισμό και ο Μάριος Σπύρογλου στη δημιουργία video art, μεταξύ άλλων. Οι πρωταγωνιστές χορευτές είναι οι Κατερίνα Μπουτούδη Πούντζα, Ολίνα Οικονομίδου, Παναγιώτης Παράσχου, Στάθης Σαββίδης, Ηλίας Τσάκωνας και Ευγενία Ψωμιάδου.