Η Ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώνει απόψε τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του κατώτατου μισθού με ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προσφέρει «δίχτυ ασφαλείας» για τους εργαζόμενους, ενώ η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι μετά τη ψήφισή του, θα ακολουθήσει ένας χρόνος διαλόγου με κοινωνικούς εταίρους και κόμματα. Η αντιπολίτευση, ωστόσο, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως «παραπλανητική τακτική».
Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσουν στην Ολομέλεια το απόγευμα. Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο προστατεύει τους δημόσιους υπαλλήλους, με τον κατώτατο μισθό να ξεκινά από 650 ευρώ και να φτάνει τα 950 ευρώ το 2027, δηλώνοντας πως αυτό αποτελεί για πρώτη φορά αύξηση 46% στην Ελλάδα. Επιπλέον, ανέφερε την υποστήριξη στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ως θετικό μέτρο.
Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, θεωρεί το νομοσχέδιο «άτολμο», υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστούν δεκαετίες για την υλοποίηση συλλογικών συμβάσεων που καλύπτουν το 80% ενός μέσου μισθού. Κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την εφαρμογή του νομοσχεδίου στην πράξη. Σχετικές δηλώσεις έκαναν στελέχη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο οδηγεί σε ένα μοντέλο φθηνής εργασίας, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για «ψεύτικες υποσχέσεις».
Η ΕΡΤ αναφέρει ότι η κριτική συνεχίστηκε από τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Δημήτρη Νατσιό, οι οποίοι τονίζουν την ανεπαρκή αμοιβή των Ελλήνων εργαζομένων και συγκρίνουν την κατάσταση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Αλέξης Χαρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί «μιζέρια» λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών.