Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > 2η Γιορτή ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών και τηγανέλαιου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
2η Γιορτή ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών και τηγανέλαιου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

2η Γιορτή ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών και τηγανέλαιου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης



Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού, διοργανώνει τη δεύτερη ετήσια εκδήλωση για την ανακύκλωση μαγειρικών σκευών και τηγανελαίου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 18 Ιουνίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιώσιμης Γαστρονομίας.

Οι πολίτες και επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης προσκαλούνται να φέρουν τα παλιά μαγειρικά τους σκεύη και χρησιμοποιημένα λάδια, τα οποία θα συμμετέχουν στη διαδικασία ανακύκλωσης. Τα τηγανέλαια, συγκεντρωμένα σε πλαστικά μπουκάλια 1.5 λίτρου, θα μεταφερθούν σε εξειδικευμένους κάδους της εταιρείας «Πράσινο λάδι», με στόχο την παραγωγή βιοντίζελ. Κάθε συμμετέχων θα λάβει μία γλάστρα ως ανταπόδοση.

Η διοργάνωση θα υποστηριχθεί από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την εταιρεία Πράσινο λάδι και την Agris Α.Ε. Αντικειμενικός στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, ενδυναμώνοντας το περιβάλλον και την κοινότητα με ουσιαστικές δράσεις ανακύκλωσης. Η συμμετοχή κηρύσσεται ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό, ενθαρρύνοντας την ενεργή συμβολή των πολιτών στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης πόλης.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]