Το φεστιβάλ γαστρονομίας «5ο Lesvos Food Fest» άνοιξε την αυλαία του χθες στη Λέσβο, ξεκινώντας από τα Λουτρά και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Ιουλίου στο Σίγρι, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Το φεστιβάλ, το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των παραδόσεων του νησιού, διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, σήμερα στην Αγία Παρασκευή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει στο Μουσείο του τη δραματοποίηση του λαογραφικού βιβλίου συνταγών «Μνήμες του μέλλοντός μας». Η Μαρία Καπλανέλλη από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου δήλωσε στην ΕΡΤ3 ότι η παράσταση αναδεικνύει τις γαστρονομικές παραδόσεις του τόπου, οι οποίες διατηρούνται μέσω των βιωμάτων και της προφορικής μαρτυρίας από γενιά σε γενιά.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικά εδέσματα κάθε εποχής, προσφέροντας μια πολυαισθητηριακή εμπειρία στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες, με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά για τους ξένους επισκέπτες. Η όλη διοργάνωση συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού και γαστρονομικού πλούτου της Λέσβου. Πηγή: ΕΡΤ3.