Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Α. Διαμαντοπούλου: «Ο κ. Σαμαράς ερμήνευσε την εξωτερική πολιτική της Μεταπολίτευσης με κομματικά γυαλιά»
Α. Διαμαντοπούλου: «Ο κ. Σαμαράς ερμήνευσε την εξωτερική πολιτική της Μεταπολίτευσης με κομματικά γυαλιά»

Α. Διαμαντοπούλου: «Ο κ. Σαμαράς ερμήνευσε την εξωτερική πολιτική της Μεταπολίτευσης με κομματικά γυαλιά»



Η Άννα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, άσκησε κριτική στις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, όπως παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Βήματος για τα 50 χρόνια Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής. Με αιχμηρό λόγο, η Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ερμήνευσε τη Μεταπολίτευση μέσα από κομματικό πρίσμα και απαξίωσε την εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.

Στη δική της ανάλυση, υπογράμμισε ότι η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήταν εθνοκεντρική και θύμισε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που συνεργάστηκε με τους Αδέσμευτους, συμμετείχε στην κίνηση των 6 και επεδίωξε ανοίγματα προς τις αραβικές χώρες. Σχολιάζοντας τη θητεία του Κώστα Σημίτη, τόνισε τις επιτυχίες του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την εισαγωγή στην ΟΝΕ, χαρακτηρίζοντάς τις ως μεγάλους στόχους για τη χώρα.

Η Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αν συνεχίσει να διαβάζει το παρόν και το μέλλον της αποκλειστικά μέσα από το πρίσμα του παρελθόντος. Οι παραπάνω δηλώσεις γίνονται στον απόηχο του συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Βήμα, το Delphi Forum και το Συμβούλιο Στρατηγικών Μελετών. Οι πληροφορίες προέρχονται από την ΕΡΤ.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]