Το αρχαίο θέατρο του Άργους, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια των Ελληνιστικών χρόνων (300-250 π.Χ.) στον λόφο της Λάρισας. Με χωρητικότητα περίπου 20.000 θεατών, το θέατρο αποτέλεσε σημαντικό χώρο φιλοξενίας των μουσικών και δραματικών αγώνων των Νεμέων, καθώς και αγώνων προς τιμήν της Ήρας. Κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο πιθανότατα προστέθηκαν αγώνες προς τιμήν του αυτοκράτορα.
Η δομή του θεάτρου χαρακτηρίζεται από την εντύπωση στο φυσικό ανάγλυφο, με το κοίλο και την ορχήστρα σε μεγάλο βαθμό λαξευμένα στο βράχο. Το κοίλο διαθέτει 89 σειρές εδωλίων, χωρισμένα από τρεις διαδρόμους σε τέσσερα τμήματα. Τέσσερις τομείς, οι κερκίδες, ήταν ακτινωτά διατεταγμένοι, με τις κεντρικές κερκίδες να είναι επίσης λαξευμένες στο βράχο.
Η κεντρική ορχήστρα, διαμέτρου 26,68 μέτρων, περιβαλλόταν από αγωγό όμβριων υδάτων και συμπληρωνόταν από κυκλικό και ορθογώνιο σχήμα για την εκτέλεση διαφορετικών ειδών δράματος. Η πρόσβαση στην ορχήστρα γινόταν μέσω δύο διαδρόμων, γνωστών ως πάροδοι, ενώ αναλημματικοί τοίχοι στήριζαν το πρανές του κοίλου.
Το προσκήνιο του θεάτρου με 20 κίονες ανοιγόταν προς την ορχήστρα, προσφέροντας φόντο για τους ηθοποιούς, που εδώ μεταμφιέζονταν. Στα ρωμαϊκά χρόνια, το σκηνικό κτίριο ανακατασκευάστηκε με μνημειακή πρόσοψη και νέες εισόδους.
Η χρήση του θεάτρου μειώθηκε στα μέσα του 5ου με 6ου αιώνα μ.Χ., αν και το θέατρο παρέμεινε ορατό και καταγράφηκε από περιηγητές του 18ου και 19ου αιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, οι ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής ανέδειξαν εκ νέου το μνημείο αυτό της πόλης του Άργους.