Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: «Εκτός Εαυτού», μία εκστατική κινηματογραφική εμπειρία από τον σκηνοθέτη Τάσο Γκολέτσο
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: «Εκτός Εαυτού», μία εκστατική κινηματογραφική εμπειρία από τον σκηνοθέτη Τάσο Γκολέτσο

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: «Εκτός Εαυτού», μία εκστατική κινηματογραφική εμπειρία από τον σκηνοθέτη Τάσο Γκολέτσο



Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τάσου Γκολέτσου, το ντοκιμαντέρ «Εκτός Εαυτού» («True to Inner Daemon»), κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στις 15 Μαρτίου, στις 22:30, στην Αποθήκη 1, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Η ταινία εστιάζει στα παγανιστικά έθιμα της Βόρειας Ελλάδας, προσφέροντας μια εμπειρία του ελληνικού παγανισμού και τις τελετουργικές πρακτικές.

Το «Εκτός Εαυτού» προσεγγίζει τη διεργασία της μετάβασης από τη ζωή στον θάνατο μέσω των παραδοσιακών τελετών, με παρατηρητική οπτική που προσκαλεί το κοινό σε μια βυθιστική εμπειρία, σύμφωνα με την παραγωγή. Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΡΤ και άλλων φορέων και είναι διαθέσιμη για online θέαση μέσω της πλατφόρμας του φεστιβάλ.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Τάσο Γκολέτσο, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο ίδιος και η Κλωντιάνα Τσαμάτη. Στην παραγωγή συμμετέχουν επίσης οι Βαγγέλης Παπουτσής και η Κλωντιάνα Τσαμάτη. Στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται συνολικά 261 ντοκιμαντέρ, με πολλές πρεμιέρες σε παγκόσμιο, διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]