Μία καινοτόμα διαγενεακή παρέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με άνοια βρίσκεται στο προσκήνιο, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Η διαγενεακή αυτή παρέμβαση σχεδιάστηκε για να φέρει σε επαφή άτομα διαφορετικών γενεών, από την νηπιακή ηλικία έως και ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών, με στόχο την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων.
Η κα Κωνσταντίνα Ιακώβου, υποψήφια διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξηγεί ότι η παρέμβαση αυτή επιτυγχάνεται μέσω των «σοβαρών παιχνιδιών», τα οποία περιλαμβάνουν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Οι δράσεις αυτές σχεδιάστηκαν με σκοπό να καταργήσουν το γενεακό χάσμα και να διευκολύνουν την κοινωνικοποίηση και την ενίσχυση της μνήμης σε άτομα με άνοια.
Τα «σοβαρά παιχνίδια» αυτά έχουν σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς, θεραπευτικούς και άλλους σκοπούς, συμπεραλαμβανομένων της διαχείρισης του άγχους, της αποκατάστασης από τραυματισμούς και της ευαισθητοποίησης σε κοινωνικά ζητήματα. Υποστηρίζουν τη βελτίωση των νοητικών και συμπεριφορικών συμπτωμάτων σε άτομα με ήπια άνοια και χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα «bridge», το πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης που αναπτύσσεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer.