Στην Αλιστράτη Σερρών, δύο παιδικοί φίλοι, ο Νίκος Πασιαλής και ο Θόδωρος Τσικρικώνης, έχουν δημιουργήσει μία νέα ελαιουργική παράδοση, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3. Οι δύο δημιουργοί, ένας μηχανικός και ένας οινοποιός, παράγουν το δικό τους βιολογικό λάδι από εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και χαρακτηρίζεται από τα μοναδικά του αρώματα και την πικάντικη γεύση του.
Εμπνευσμένοι από τη φυσική ομορφιά του σπηλαίου της Αλιστράτης, έχουν δημιουργήσει το Speleon Extra Virgin Olive Oil, το οποίο εξάγεται σε τρεις χώρες. Οι ελαιώνες τους περιλαμβάνουν 3.500 δέντρα και βρίσκονται σε μία περιοχή με ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια της ελιάς. Στο μέλλον, σχεδιάζουν να καταστήσουν τα κτήματά τους επισκέψιμα.