Ένας 48χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αφού είχε καταγγελθεί το 2016 για κατάχρηση ανηλίκου, με θύμα την τότε 4χρονη κόρη του. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από δύο προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις και έπειτα από αίτηση αναίρεσης που έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο. Το Εφετείο αποφάσισε την αθώωσή του με ψήφους 6-1, σύμφωνα με την ΕΡΤ3.
Ο κατηγορούμενος, γιατρός στο επάγγελμα, είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία της εν διαστάσει συζύγου του και της πεθεράς του. Είχε φυλακιστεί προσωρινά και το 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενόψει της δεύτερης δίκης, ενώ το 2021 το Εφετείο μείωσε την ποινή του σε 7 έτη.
Ωστόσο, μετά την αίτηση αναίρεσης, η υπόθεση επέστρεψε στο Εφετείο, όπου ο κατηγορούμενος κρίθηκε τελικά αθώος, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία. Ο ίδιος από την αρχή δήλωνε αθώος, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες είχαν κατασκευαστεί εις βάρος του.