Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, με μια επίσημη και τελειωτική απόφαση, επιλύεται το χρόνιο ζήτημα της «ιδιοκτησίας» του ποταμού Λουδία. Η έκταση του ποταμού παραχωρήθηκε δωρεάν στον Δήμο Πέλλας, ο οποίος στη συνέχεια σκοπεύει να την παραχωρήσει στον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών.
Το σχέδιο αυτό στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες του Ομίλου, με τη χρηματοδότηση να είναι διασφαλισμένη μέσα από το Πράσινο Ταμείο και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Στόχος είναι η ανάπτυξη του Λουδία σε ένα διεθνές Ναυταθλητικό κέντρο, με αναμενόμενα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινότητα.
Για την προώθηση διεθνών αγώνων, απαιτείται διαπλάτυνση του Λουδία, ένα έργο που έχει ήδη προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, Βασίλη Καφετζάκη, και τον δήμαρχο Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη.
Επιπλέον, η Περιφέρεια ενέκρινε τα Τεύχη Δημοπράτησης για την ανάπλαση του πεζόδρομου, έργο που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις από την οδό Στράντζης μέχρι την πλατεία Γκόνου Γιώτα. Η δημοτική αρχή σκοπεύει να ξεκινήσει τη δημοπράτηση του έργου το προσεχές διάστημα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.