Το λιμάνι στον Πλατανιά Βόλου, παρά την ολοκλήρωση και παράδοση στον Δήμο Νοτίου Πηλίου τον Μάρτιο του 2025, συνεχίζει να στερείται βασικών υποδομών, όπως ρεύμα και νερό. Κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, το λιμάνι παραμένει χωρίς φωτισμό και λειτουργικές παροχές για τα σκάφη, γεγονός που το καθιστά δυσλειτουργικό και μη ελκυστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ3, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νοτίου τομέα και Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μαμμάς, επισήμανε ότι το βράδυ το λιμάνι είναι σκοτεινό και ανασφαλές, αντί για έναν ζωντανό παραλιακό προορισμό. Ο αντιδήμαρχος αλιείας και λιμενικής προστασίας, Βασίλης Μανέτας, ανέφερε ότι λόγω της έλλειψης ανεφοδιαστικών υποδομών, τα σκάφη αναγκάζονται να αναζητούν καταφύγιο σε άλλα λιμάνια.
Οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ότι τα προβλήματα αναμένεται να επιλυθούν εντός των προσεχών ημερών, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος είναι ήδη σε εξέλιξη. Η διάθεση των απαραίτητων υποδομών κρίνεται απαραίτητη για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.