Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Βόρεια Ελλάδα > Φέρες Έβρου: Διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου
Φέρες Έβρου: Διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου

Φέρες Έβρου: Διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου



Η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. συμμετέχει σε σχέδιο διατοπικής συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός». Στόχος της είναι η ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού και η προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων και προϊόντων. Το σχέδιο απευθύνεται σε επαγγελματίες του αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου στην περιοχή του Κεντρικού και Νοτίου Έβρου, με στόχο τη δημιουργία ενός γαστρονομικού οδηγού που θα δώσει μία ταυτότητα στο γαστρονομικό προφίλ της περιοχής.

Η γαστρονομική κοινότητα αποτελεί μια οργανωμένη δράση επαγγελματιών από τον αγροδιατροφικό και τουριστικό κλάδο, με στόχο την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών μέσω της γαστρονομίας ώστε αυτή να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακής Εταιρείας Κεντρικού και Νότιου Έβρου, Ευάγγελο Καζάκη, οι επαγγελματίες από την Αλεξανδρούπολη και τις γύρω περιοχές θα οργανωθούν σε κοινότητα για να καταγράψουν την ποιότητα της γαστρονομικής προσφοράς της περιοχής. Θα επιδιώξουν τη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας και τη διασύνδεση του τουρισμού με τον γαστρονομικό πολιτισμό για να ενισχύσουν τη συνολική ανάπτυξη.

Οι πληροφορίες προέρχονται από την ΕΡΤ3.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]