Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Επιχείρηση διάσωσης Γερμανού τραυματισμένου ορειβάτη στον Όλυμπο – Σηκώθηκε και ελικόπτερο
Επιχείρηση διάσωσης Γερμανού τραυματισμένου ορειβάτη στον Όλυμπο – Σηκώθηκε και ελικόπτερο

Επιχείρηση διάσωσης Γερμανού τραυματισμένου ορειβάτη στον Όλυμπο – Σηκώθηκε και ελικόπτερο



Ένας Γερμανός ορειβάτης βρέθηκε σε χαράδρα στον Όλυμπο κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» σε υψόμετρο 2.100 μέτρων. Ο ορειβάτης, μέρος μιας ομάδας, έχασε την ισορροπία του, καταλήγοντας στον γκρεμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsit.gr, η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Μαΐου 2025, με τη συμμετοχή 12 ανδρών από τη 2η και 8η ΕΜΑΚ, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτόχωρου. Επιπλέον, ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν σε ετοιμότητα για την παραλαβή του τραυματισμένου ορειβάτη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γερμανός ορειβάτης φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το Πυροσβεστικό Σώμα ενημέρωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι επιχειρούν πυροσβέστες και εξειδικευμένες ορειβατικές ομάδες για τη διάσωσή του.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]