Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Καιρός: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» με 33 βαθμούς Κελσίου και αφρικανική σκόνη – Η Κρήτη στο επίκεντρο του φαινομένου
Καιρός: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» με 33 βαθμούς Κελσίου και αφρικανική σκόνη – Η Κρήτη στο επίκεντρο του φαινομένου

Καιρός: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» με 33 βαθμούς Κελσίου και αφρικανική σκόνη – Η Κρήτη στο επίκεντρο του φαινομένου



Σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας και μεταφορά αφρικανικής σκόνης σημειώνονται σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με το Newsit.gr. Οι κάτοικοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αφρικανική σκόνη έχει κάνει την ατμόσφαιρα επιβαρυμένη, ειδικά στις νότιες περιοχές και την Κρήτη.

Όπως αναφέρει ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η κορύφωση του φαινομένου της μεταφοράς σκόνης αναμένεται να σημειωθεί σήμερα. Παρά τη σκόνη, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως το Σάββατο, ενώ προβλέπεται ότι η σκόνη θα υποχωρήσει κυρίως την Παρασκευή, με πιθανότητα νέας μεταφοράς το Σαββατοκύριακο.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα περιλαμβάνει τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, καθώς και ανέμους έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με ειδικότερα την Κρήτη να σημειώνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες λόγω των νοτίων ανέμων.

Τέλος, ο Λαγουβάρδος σημειώνει ότι, παρόλο που η θερμοκρασία της θάλασσας παραμένει σχετικά χαμηλή, είναι εφικτή η κολύμβηση σε ρηχές θάλασσες. Από την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Στείλε μας τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και τα μηνύματα σας στο [email protected]